Tur i oturen

Denna vecka inledde jag med att få punktering på bakdäcket på bilen påväg in till jobbet. Lyckligtvis hände det relativt nära däckverkstaden och däckkillen hade ingen kund när jag anlände så han hjälpte mig att byta däck direkt. Jag hann tom i tid till jobbet. Tur i oturen, det är bra skit det!

Vad händer i sovrummet?

Idag har vi fixat lite i sovrummet. Dagens projekt bestod av att flytta upp gardinstången 15cm för att få plats med en rullgardin under. Innan har vi haft svarta mörkläggningsgardiner vilket verkligen var jättefult. Rullgardinen kommer inskaffas senare.

Före:

Här hänger bara en av mörkläggningsgardinerna uppe, vet inte varför eller när vi tog bort den andra längden.

Efter:

Nu är det betydligt ljusare i rummet och trevligt med lite färg.


Bordet hittade jag i hallen på övervåningen där det stod undangömt i ett hörn. Men nu testar vi att ha det i sovrummet ett tag tycker jag.








Utsikten med tallarna är trevlig och jag älskar att nästan hela gaveln består av fönster så att rummet badar i ljus.



Resten av sovrummet behöver oxå fräschas upp, men det tar vi en annan dag. Det är inte hopplöst fult, inte på något sätt, men det behöver karaktär.

Konstnärssjäl

Det enda jag vill är att skapa. Jag vill måla tavlor, sy, snickra, fota, brodera, sy kläder, styla, inreda, virka, bygga om. Alla dessa tankar gör mig förstårs helt handlingsförlamad. Men det är härligt ändå!

Låt er inspireras:

Bild: Sammy Rose


Bild: google


Bild: google



Bild: google



Bild: Made by girl



Bild: Spell


Bild: google

Laglöst land

I går var det laglöst land i vårt hus när jag kom hem. Hundarna sprang fritt på hela undervåningen och uppehöll sig självklart på de ställen där de inte får vara. Per och Niklas hade koll minsann tyckte dom. Hundarna var på bordet, i soffan, försökte sno steken på köksbänken, bet på nya mattan osv. Inte okej helt enkelt.


Lava tyckte det var mysigt framför brasan


och Bella i soffan.
Foxy satt med grabbarna i datarummet.

Fredag!

Idag har jag servat kunder och städat om vart annat mest hela dagen. Kul att det för en gångs skull är lite fart på jobbet! Jag har inte ens hunnit ta rast efter lunchen så börjar känna mig lite seg och trött i skallen nu.
Efter jobbet ska jag åka och handla, grönsaker och cola bla och ikväll blir det middag med Niklas på besök och Stargate Universe på tv:n. Per och Niklas ska dricka grogg, själv sattsar jag på cola och godis.

Hoppas ni får en bra fredagkväll!


Bild: Google

Nu tar jag kväll

Som rubriken redan avslöjat, nu tar jag kväll. Ibland är det härligt och välbehövligt med tidig sänggång. På återhörande imorgon, pigga och glada!
Godnatt.


Ljust och härligt sovrum som skapar vårkänslor. Bild: google

Jackan



Här är jackan av alla jackor. Jackan ni kommer se mig i i vår, i sommar, i höst. Jackan är av mocka och har långa underbara fransar. Den beiga är finast, men jag passar inte i beiget så min jacka är svart. Lovely, lovely, lovely!

Kategori:

Hurra för Husmorsskolan i P1!

I måndags sändes första delen av Underbara Claras nya program Husmorsskolan i P1. Jag missade programmet och lyssnade därför via nätet. Du hittar det här

I första programmet lär Clara ut hur man tapetserar med tidningar och hur man gör vimplar av tapet. Programledare och producent är Erica Dahlgren.

Bild: Underbaraclara.nu

Ingen spännande vecka

De senaste 5dagarna har jag hållt mig hemma med en envis förkylning. Inget har hänt i mitt liv dessa dagar och inte i övriga världen heller känns det som. Allt är ett jävla vakum.

Ny design

Nu har jag fått ordning på bloggen så att den matchar hemsidan. Headern är utbytt och bakgrundsfärgen likaså. Vad tycker ni om att jag bytt ut det svart/grå mot vitt? Bra, dåligt?

Här är några varianter på hur det har sett ut genom åren på hemsida, blogg, i annonser och flyers:















C vitamin

God morgon!
Sitter här å snyter mig och käkar halstabletter, vilket elände det är att vara förkyld å lite hängig, helst på en lördag. Min kropp är tung och trött så jag ska fortsätta att  kurera mig ordentligt. Nu är det dags för en välgörande dusch, sen en kopp varmt te på det så kommer det kännas bättre.

Äntligen Ecco!

Den 11/11 vann jag tävlingen om ett par vinterstövlar hos Englas Showroom i sammarbeta med Ecco. Idag, ett par månader senare dök de äntligen upp! Inget illa emot Engla, men Ecco är ju grymt långsamma måste jag säga, vintern är ju nästan slut nu. Stövlarna är iallafall underbara, varma och gosiga. Tack Engla för att du valde mig =)


Vad kul med en massa nya besökare!

Oj vad många nya besökare som hittade hit igår! =) Hur kommer sig detta? Ni är varmt välkomna och jag hoppas ni stannar.



Grön elefant och orange flodhäst

Nu finns mjukisbyxorna "Grön elefant" och "Orange flodhäst" att köpa i fler storlekar på daisymae.se
Byxorna finns i storlek 50-128 och Orange flodhäst finns endast i begränsad upplaga.
Grön elefant är dessutom av ekologiskt tyg.


Röd De luxeklänning

Så var det tisdag igen och jag är ledig, eller ja ni vet jag jobbar hemma. Jag har två klänningar att sy idag, en av dem är en röd de luxeklänning. Klänningen finns att köpa på daisymae.se






Foto: Emmelie åslin
Modell: ElegyEllem

Gräs och vattenpölar

Idag har det varit en lååång dag på jobbet. Januari är ju ingen shoppingmånad direkt, så kunderna håller sig borta från butiken. Jag längtar hem så jag kan sy, för beställningar har jag tack och lov, plus allt nytt som ska sys =)
Måste ladda med kaffe tror jag, man bli så jäkla slö när det inte finns nått att göra.
I dag har det töat, i morse när lava och jag var ute på morgonpromenad så såg vi både gräs och vattenpölar. Nästan all snö har rasat från vårt tak dessutom. Kanske kan vintern försvinna tidigare i år?

Mot Dalarna!

God morgon!
Huside'n som jag nämnde igår är nedlagd. Hela taket behöver bytas och det är fukt i huset, plus att alla fönster oxå behöver bytas. Dessutom behöver badrummen och köket renoveras och golv bytas och alla rum tapetseras. Ja ni hör ju själva.
Idag är jag ledig, har tagit ut semester både idag och imorgon då vi ska åka till Dalarna över helgen och fira Bengt som fyller 60 år. Men innan vi åker ska jag sy och packa och vi åker runt lunchtid så nu gäller det att sätta fart.

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg!

Ny hemsida!



Nu ligger en helt ny hemsida uppe; www.daisymae.se 


Nytt är dessutom:

-Barnkläder
-Nya produkter i sortimentet
-Kortbetalning
-Ny fräsch design
-Ny logo


Skynda in å kika nu!

Besatt!

I helgen hittade jag mitt drömhus på hemnet, billigt men i renoveringsbehov. Det ligger dock i ett mindre åtråvärt samhälle ca 10minuter från där vi bor idag. Jag trodde inte att det fanns såna hus här, kanske långt ut på vischan möjligen, för långt bort från sivelisationen. Jag tror att jag måste åka på en visning av huset för att antingen kunna släppa tanken eller kanske köpa det? Usch vad jobbigt, men spännande allt blev. Man vet vad man har, men inte vad man får. Det är bekvämt att bo kvar där vi bor nu och ett jäkla bestyr att sälja huset och flytta. Kanske är huset redan sålt? Kanske är ingen ens intresserad av det? kanske är allt för många intresserade av det? Jaja, vi får se vad som händer.  

Så många ide'er, så lite tid

Just nu är kreativiteten uppskruvad på max och ide'erna avlöser varann hela tiden. Tyvärr räcker inte tiden till till nått känns det som, utöver jobb, middag och sömn. Idag är jag dock ledig och "att göra listan" är lång, men nått ska jag banne mig skapa idag. En ledig dag är ju möjligheternas dag!


Visst vore det trevligt att sy nått i stil med detta:










Kategori:

Plusgrader

Idag är det jobb i butiken igen, det var en hel vecka sen jag var här sist. Har bla städat och skyltat om, kunder har det dock varit dåligt med, men det är väl ingen som vill gå ut nu när det är så halt. Det har varit plusgrader hela helgen och snön har börjat röra på sig, väntar på att den ska rasa från taken hemma. Vill ha vår nu! Vill bygga förstukvist och altan och jag vill vara ute. Tre månader kvar, kanske fyra, får sysselsätta mig med nått kul så är vi snart där.

Bjuder på två fina våroutfits sålänge:


Världens bästa Rut

Idag har jag och mitt fototeam genomfört årets första fotosession. Modell för dagen var sötaste Rut och hon skötte sig strålande. Vi fotade ca 10plagg, vilket jag tycker är superbra när man jobbar med en modell på elva månader.
Plaggen finns att köpa i begränsad upplaga på daisymae.se inom kort.

Rut i randiga mjukisbyxor:


Rut i blå/vitrutig klänning:

Att våga

God förmiddag! Nu har jag fyra dagars ledighet framför mig, vilket är helt underbart! Under dessa dagar ska jag börja sy upp nästa kollektion. Denna kollektion skiljer sig helt från det som finns att köpa på daisymae.se i dagsläget, spännande va?!! Kollektionen kommer bli en utmaning att designa och sy upp, det gäller att jag vågar gå hela vägen och inte fega ur halvvägs, för då kommer plaggen bli för mesiga. Nu ska jag börja skissa på plaggen, man får inte ligga på latsidan om man ska komma någon vart.

Hoppas ni får en bra dag!

Klick, klick

Nytt år, ny stil? Ja vi får väl se hur det blir med den saken, kanske tar jag tag i saken under 2011. Har i allafall klickat hem en kavaj och en topp från HM. Älskar kavajen, hoppas den sitter perfekt nu bara.




Jag kommer satsa på 70-tal i år vad gäller kläder. Ska lägga mina pengar på utsvängda jeans, västar, en väska och stövlar med fransar. Det kommer bli great!

Kategori: