Dags för helg!

Måndag- 13,5grader inne
Tisdag- bakelser och pizza
Onsdag- Solsken!
Torsdag- Fullt upp på jobbet
Fredag- Blommor och städning
     

      

     

Nu är det dags för mig att gå hem från jobbet och jag ser verkligen fram emot denna helg!
Ska bli såå kul imorgon på Live & Jive *längtar*

It makes me lazy

Torsdag och löning i slutet av februari, det borde vara massor av köpsugna kunder i butiken idag, men det är dött, inte en människa i sikte.
Parkeringen utanför är full av bilar, så folk är allt i shoppingtagen, men inte hos oss tyvärr. Fan att det ska vara så segt. Kanske är det kylan som gör att folk håller sig inne i köpcentrana? (eller så är det bara en dålig ursäkt)...
Jag är less på det här nu, vill ha lite fart och energi omkring mig.

Kategori:

Live & Jive

God förmiddag!
Idag är jag är ledig från butiken för att sy några fina klänningar till Butik 142 i Östersund. Ute skiner solen och mitt humör är på topp =)

I helgen ska vi på Live & Jive i Katrineholm och jag har precis köpt biljetter på Hepcat. Det var alldeles för längesen vi var ute och svirade så det ska bli extra kul. I vanliga fall brukar det ju vara jag och min vapendragare Linda som drar iväg med Tobbe och gänget, men denna gång ska Emelie och Klara med oxå vilket ska bli riktigt kul =)


Här är en bild på mig och Jim från Live & Jive för ett par år sen, Jim ser lite drömmande ut hihi



Trouble in paradise

Usch vilken dålig start på den här veckan, jag är inte ett dugg imponerad av vad denna måndag har att erbjuda. Vaknade upp imorse med 10grader!!! i sovrummet och 13,5grad i resten av huset. Ute visade temperaturen -21,5grad och under natten var det ännu kallare ute. Fy och fasa säger jag bara. Orka kliva ur sängen en sån här skit  morgon för att bege sig till jobbet som jag inte heller finner särskillt inspirerande just nu. Humöret är på topp som ni hör...



Later

Sunshine

Idag mina vänner lyser solen över min stad vilket gör mig på riktigt bra humör. Det är dessutom fredag så jag har inget att klaga över denna härliga vinterdag =)

Väntar med spänning på bilderna från Emmelie Åslin med Tifa som modell. I helgen väntar fotningen med Ellem och Emmelie så då får jag ytterligare en massa fina bilder på alla nya plagg.


Foto: Emmelie Åslin
Makeup/hår: Dorion Chang
Modell: Tifa DeLeone
Kläder: Daisy Mae design





Lovely

Idag befinner jag mig i ett mycket mer vaket tillstånd än igår. Jag är ledig från butiken idag för att vara hemma och sy *lovely*. Jag har två klänningar som måste sys och postas idag men det fixar jag.
En av klänningarna som som ska sys är "Graveyard rock" i rött.

  


Later

I dream my days away

I dag finns det ingen energi i luften att andas in. Jag längtar som vanligt till att få krypa ner i min varma säng och drömma mig bort någon annanstans. Vintern är för lång och för kall i år allt tycks gå på sparlåga.
Har precis ätit lunch, en enkel jordgubbs och banan smoothie fick det bli.
Vardagen blir extra grå efter att man spenderat helgen på hotell/spa. Vi hade det riktigt trevligt och jag känner mig mycket mer avstressad nu, men skulle gärna stannat en vecka till.
I fredags var Per i Kumla och köpte oss en ny fin bil, en Hyundai Santa Fe. Vår gamla volvo fick 9st 2:or på besiktningen och kommer kosta mer än det smakar att laga. Nu är den ett minne blott...

     

  

Denna vecka hoppas jag kunna vara ledig 1-2dagar för att hinna sy klart de sista plaggen till fotningen med Ellem på lördag + alla ordrar till kund. Jag har bara 2plagg kvar att sy till henne och lite småfix på de "klara" plaggen så det ska hinnas med.
Måste även få klart det sista i köket denna vecka då vi har middagsbjudning på lördag. För tillfället är det kaos i vår matsal pga att Lenna kök fortfarande inte varit och monterat skafferiet åt oss. När skafferiet är på plats är köket till 99% klart.

Denna vecka kommer bli 100% FULLT UPP!





Villa Fridhem

I går var det fullt upp på jobbet precis hela dagen och min hjärna är lite lagom sönderstressad vid det här laget.
Jag går dessutom och stressar upp mig över allt som måste sys. Som tur är tar min älskling med mig på en alla hjärtansdag weekend  nu i helgen. Då får man ta hand om sig, slappa, äta och dricka god mat, mysa och lata sig. Precis vad jag behöver. Nu ska jag göra mig iordning, äta frukost och packa =)


Ser verkligen fram emot denna minisemester!





What do we know about such things?

Kärlek är för dom, dom som har tur. Plattan med Thåström spelas varm i min stereo sen några dagar tillbaks, kan inte få nog, blir aldrig mätt på sån här musik.



The wolfman

Ikväll ska jag å snyggast på bio, The wolfman har nämligen premiär i Norrköping ikväll.
Ska bli riktigt nice.
 



Yesterday

Igår var vi och hälsade på brorsan och Fanny som numera är samboende, lägenheten var jättefin. Skönt för dem att äntligen ha en egen gemensam lya. Vi bjöds på fika och Fanny hade bakat supergoda semlor och hallongrottor.





Titta vilken skum bild jag tog medans vi var där, det är 4 pers på denna bild (och ingen av dem kan stå still ;)


Eftermiddagen ägnade jag åt att sy klart de sista plaggen till fotningen med Tifa som äger rum i Sundsvall i helgen.

Det sista jag gjorde innan jag gick å la mig var att bädda rent i sängen, gudars skymmning vad skönt det är att krypa ner i en renbäddad säng! Så här fina retropåslakan har vi:

Det var gårdagen det.


Yellow I Love You

Dessa gula skor köpte jag till mig själv i födelsedagspresent. Måste öva på att gå i pumpsen, har inte gått i höga klackar på väldigt länge. Gula skor till mina nya mörkblå jeans kommer bli en perfekt kombination till våren!



Routines

Det första jag brukar göra när jag anlänt till jobbet är att dricka en kopp te och äta en frukt. Dagens frukt blev en apelsin och dagens te tropical fruit. Bläddrade även igenom HM och La Redoute katalogerna för att sedan lägga två beställningar. Det jag beställde är sådant jag bara måste ha och då gäller det att köpa det nu innan varorna tar slut. Tycker det är riktigt dåligt att så många av sakerna säljer slut så snabbt och sen inte går att beställa mer.
Jag beställde bla ballerinas, en kavaj till Per, påslakan och två kuddar. Kläder drunknar jag i så jag ska försöka att inte shoppa så mycket nya plagg i år, bara litegrann ;)
I vår vill jag vara klädd i lila, gult och blått kombinerat med snyggaste svart.



Thank God It's Friday

Så var det äntligen fredag, som jag längtat. Jag behöver helg eftersom att det medför att jag är ledig från butiken och då kan koncentrera mig på allt annat som behöver göras. Jag ligger ca två veckor efter just nu *katastrof*, men det löser sig, det gör det alltid. Jag skulle verkligen behöva vara ledig mer från butiksjobbet för att hinna med att sy, men det har varit omöjligt den sista tiden.

Här kommer några bilder från min syatelje'


Här hänger helt nya plagg till kommande fotningar.




Här är två halvfärdiga klänningar till en kund.


Senare i år kommer jag presentera fina plagg till de små.


Framöver ska jag se till att det finns mer tid till min design =)



Hoppas ni får en fin fredag!

Slowmotion

God eftermiddag! Här sitter jag på jobbet och gäspar och får ingenting gjort. Jag funderar dock hela tiden på allt jag skulle behöva göra, i nästa sekund sitter jag och letar efter recept på goda värmande soppor på internet. Jag tappar hela tiden bort mig på vägen.. Gäspar, mina ögon är blanka av trötthet. 2,5h kvar att jobba...


Snöstorm

Så var det onsdag igen då och en riktigt snöig sådan. Det var ytterst tvivelaktigt att ta sig till jobbet imorse, men jag lyckades ta mig hit trots snöstormen. Har inte haft några kunder i butiken ännu, helt förståligt för vem ger sig ut i det här vädret och shoppar!?? Jag har inte haft några problem med snön och kylan tidigare men nu känner jag att nu får det vara nog! Längtar hem till min säng och få dra täcket över huvudet och sova bort hela dagen, det vore nått det...


Ny vecka och ny månad

Måndag innebär; Allt möjligt att fixa med, jobb, Familjen annorlunda och Paradise hotel på tv. Håller även på att jobba fram en riktigt bra planering för denna vecka. Veckoplaneringen är viktig för mig, för utan den blir det inte lika mycket gjort, så är det bara.

Veckans planer:
-Göra klart det sista i köket och plocka undan stöket som blivit pga detta.
-Sy beställningar
-Sy klart de sista plaggen till fotningen den 12/2
-Sy till Butik 142
-Städa
-Laga chefens byxor
-Klura ut vad jag önskar mig i födelsedagspresent
-Födelsedagsfika i helgen
-Fixa med hemsidan; ordersystem och header

Sen finns det en massa småsaker som ska göras oxå.




Helgens kryssning med jobbet blev förresten riktigt lyckad. Vi har alltid så kul tillsammans. Hoppas ni gillar alla förändringarna och att dessa underlättar ert arbete. Själv är jag riktigt nöjd med materialet vi presenterade för säljarna, det är snyggt , enkelt, modernt och helt klart en bra uppdatering av det gamla materialet.
Det bästa med säljträffarna är (förutom att träffa alla förstårs) att man blir så jäkla peppad! Jag är redan igång och funderar på vad vi ska hitta på nästa gång.
Tack alla inblandade för en riktigt trevlig helg!


De sista månaderna har nästan enbart gått åt till att planera och förbereda säljträffen (homepartyna), nu känner jag att det är dags att koncentrera sig på butiken. Här finns mycket att göra för att förbättra och förnya.
Vi får helt enkelt slå våra kloka hjärnor ihop och tänka ut en massa smart och bra vi kan ändra på här. Förbättringar är ytterst viktigt i alla företag.


Nej nu har jag inte tid att sitta här längre, har ju en massa att fixa med =)

Later...

Kategori: