4 dagar och 22h senare

Oj vad dagarna går fort, nu är det 4 dagar och 22 timmar sen mitt senaste inlägg.
Jag har haft tusen saker att fixa med de senaste dagarna så jag har inte haft tid att blogga. Homepartyansvaret  innebär mycket mer jobb för mig under min ordinarie arbetstid i butiken, vilket välkomnas på alla sätt. Dessutom går mitt egna företag bättre än någonsin och order efter order trillar in i inkorgen på mailen (vilket oxå välkomnas på alla sätt). Nästa all "ledig" tid går åt till att sy (vilket konstigt utryck). Jag älskar när det är liv och rörelse omkring mig och just nu är det perfekt på jobbfronten!
Just nu ser jag fram emot påskhelgen och de fyra dagars ledighet som den medför, för mitt uppe i allt jobb måste man vila oxå. Så under påsken ska jag sy och vila.
Vad ska ni hitta på?



Mmmmm

God eftermiddag!
Sitter här hemma (är ledig idag igen!)i soffan och myser, feel good känslan ligger kvar över mig och jag har det bara så jäkla bra. Jag eldar i brasan och hör hur Lavis ligger och snusar på bänken i hallen. Själv har jag sytt och bakat bullar. Det är nästan så att solen tittar fram nu och vi ska snart ta oss en eftermiddagspromenad. Vad mer kan man önska? Det skulle väl vara att älsklingen kommer hem och är med på alla äventyr vi hittar på.






Rockabilly hairstyle

Frisyren är viktigast av allt? Det kan faktiskt vara så. Hur snyggt klädd du än är så falerar outfiten om du inte har en fin fixad frisyr.
Här kommer lite inspiration och tips i form av bilder, länkar till bra sidor mm.


Bernie Dexter, Sabina Kelley och Dayna Delux  är några pinglor som kan det där med hår.




På youtube finns massor av bra (och mindre bra) videos med hur man fixar håret.
Sökord: pinup, pinup hairstyle, rockabilly hair, fifties hairstyles, burlesque hair, retro hairstyle

Nedan: Classic retro glamour


Hårblommor är en viktig detalj tycker jag och du kan köpa dem på daisymae.se


Bandana är hett.

Ännu fler frisyrer hittar du i boken " Vintage hairstyling" by Lauren Rennells.
Boken finns att köpa hos HepCat store


Gårdagens matkalas

Igår var Linda, Sami och Emelie hemma hos på middag och lördagsmys.  
Vi åt och drack gott och sedan softade vi i vår stora soffa. Hela sällskapet var lite lagom trötta så det blev inte så mycket tjo och tjim.


Jag i blommig klänning från HM och rosettfrisyr. 


Vi åt potatisgratäng, oxfile, mögelostsås, béarnaisesås och sparrris.
Till efterrätt serverades det vaniljpannacotta med hallon och vit choklad.
Jag ger kocken (Per) 10poäng av 10möjliga.

Jakten på de perfekta jeansen

När man bygger upp en bra fungerande garderob, oavsett vilken stil man har, så tycker jag att det är viktigt att man börjar med vardagsplaggen, för det är ju dessa man använder mest. Visst är det roligare att köpa fina klänningar som lämpar sig bäst på fest, men de hänger ju mesta delen i garderoben.
Grunden i vardagsouytfiten är ett par riktigt snygga jeans. Tänk på att välja en modell som smickrar din kropp och att de sitter perfekt, fortsätt leta om du inte känner dig 100% bekväm i dem. Var kräsen när du köper kläder, plaggen behöver inte kosta skjortan men välj kvalitet framför kvantitet det lönar sig alltid i längden. 
Köp aldrig jeans på internet om du inte vet exakt vilken modell och storlek som passar dig. Prova alltid jeansen och prova många par så du ser och känner skillnaden.

Själv väljer jag ett par mörkblå stretchjeans med lite högre midja, rak modell som går vika upp nertill som på bilden nedan.










 







Jobb till mig, jobb till dig?

Det första jag gjorde idag när jag kom till jobbet var att hålla en anställningsintrevjuv med en tjej som är intresserad av att börja jobba som homepartysäljare hos oss på Intima. Intervjuvn gick bra och nu återstår bara att se om hon fortfarande är intresserad av jobbet eller ej. Jag har en hög med jobbansökningar att gå igenom och i vår kommer jag förhoppningsvis anställa och utbilda ett flertal nya säljare.
Är du intresserad av att börja jobba som homepartysäljare hos oss, maila då din ansökan till; [email protected]

Du kan läsa mer om homepartyverksamheten på intima.se

Kriterier för att söka är:
-körkort och tillgång till bil
-tillgång till internet och skrivare


Välkommen med dina frågor eller din ansökan!


Kategori:

Rockabilly/pinup/50-tal

Jag har tänkt starta en tråd här på bloggen om rockabilly, pinup och 50-tals stilen som jag och så många andra håller kär. Jag har fått frågan från olika håll om jag inte kan skriva en slags stilguide för hur man klär sig i just denna stil. Rockabillyn är ju en väldigt vid stil där många andra stilar de senaste åren har möts och blandat ut stilen. Precis som med alla andra stilar så tycker jag att man kan tolka rockabillystilen hur man vill för att på så sätt skapa sin alldeles egna personliga touch. Nu har jag skrivit ordet stil hela 9 gånger i detta inlägg så nu sätter jag punkt. Bjuder på lite bilder som ni kan inspireras av tills första inlägget i denna serie av inlägg kommer.






  



Bäst den här veckan

Kolla här sjukt men även sjukt roligt!

Brud-/studentklänningar

Nu har jag fått de senaste bilderna på en massa nya plagg till daisymae.se
Bland nyheterna finns enkla brudklänningar, studentklänningar och några nya prickiga modeller mm.
Bilderna kommer upp på hemsidan inom kort.






One more time

Att sälja kläder på tradera börjar kännas rätt pase' tycker jag. Det är dessutom svårt att hitta godbitarna då det säljs så jäkla mycket skit där. Därför vidgar jag nu mina vyer och provar en ny sajt.
Du hittar mina auktioner här.

Dagens outfit

Idag är jag klädd i mörkblå jeans och min nya kavaj med nitar från HM, jag toppar det hela med en slarvig toffs.

    

Här hittar du en massa andra outfits att inspireras av:
Minoutfit.se
Jak and Jil
Outfits.se
Dagensoutfit

När verkligheten blir för verklig

I dag steg jag upp tidigt, redan lite efter 07.00 var jag uppe och det hör ju som ni vet till ovanligheterna. Jag har haft en orolig natt pga att mormor ligger på sjukhuset och inte mår bra alls efter en stroke. Det känns förjävligt och riktigt skrämmande. Vill bara att allt ska vara som vanligt och att hon ska må bra igen.

Frukost framför tv:n och datorn



Wonderful wonderland

Nu har jag sett min första 3Dfilm, Alice i underlandet var helt klart godkänd och
3D-brillor är faktiskt rätt hett!














 



Flower Power

Idag fick jag ett paket med nya fina vårkläder som jag beställde från hm förra veckan.
Har inte hunnit prova allt ännu, men jag hoppas de passar fin fint. Köpte bla dessa plagg.







Blommigt ska det vara.

Alice

Idag händer allt och inget. Jag är trött och min kropp känns tung. Jag försöker bli klar med städningen här hemma, men kommer hela tiden av mig. Måste sätta fart nu så jag blir klar för i eftermiddag ska vi iväg på bio med Linda och Sami.  Vi ska se Alice i underlandet och jag hoppas att den är riktigt bra. Behöver en riktigt bra film känner jag.

Nitar i mängder

Vårens snyggaste (styggaste) skor??!



TOTA

Kollade precis Glitzys sortiment och hittade ett märke som jag inte alls stött på tidigare TOTA, fina plagg hade de iallafall. Kul när man hittar nått som sticker ut ur mängden och känns genomtänkt. Skulle gärna äga alla plaggen nedan.

Lördagskväll

Har precis tagit ett bad och druckit en jordgubbsmilkeshake. Lava försökte få sig en slick av shaken, hon var snabb men jag var snabbare, ler.



Jag älskar fina badoljor och skum och liknande och idag använde jag denna olja som jag fyndade på Lindex nu i vintras, 49kr för 4st, lovely.


I kväll blir det melodifestival och god middag för min del. Är ensam hemma ikväll då Per är hos Nicklas på grabbkväll. Tycker om att få vara själv ibland.

Vad hittar ni på ikväll då?

Nya datorn

Detta är mitt första inlägg på min nya dator som jag köpte i onsdags, datorn, en Sony Vaio vit/silver är super snygg och förhoppningsvis superbra.


London!

Ligger lite efter i bloggandet. I onsdags var Linda och Emelie på mitt jobb och fikade. Det senaste vi älskar att mumsa på är vaniljkesella och hallon, det är verkligen supergott!




Vecka 28 drar vi tre förresten till London, har aldrig varit där så det ska bli extra spännande.
Linda får bli vår reseguide då hon har varit där ett par gånger vid det här laget. Nått som är lika bra som själva resan är att jag nu har nått att längta efter.
Fabulous!

Still going strong

En av mina favoritmöbler som jag har i mitt hem är mitt sybord. Det är ett enkelt skrivbord från ikea som jag klätt med en massa inspirerande bilder och sen lagt en glasskiva över. Bordet har hängt med i ca 10år nu och jag älskar det! I helgen fyllde jag på med lite nya bilder.










Aggressioner

Aggression är en känsla av stark ilska eller rädsla som yttrar sig i ett utåtagerande destruktivt beteende, antingen riktat mot personer eller döda ting som möbler, stolar, eller liknande.

Usch jag retar mig på en väldans massa saker och känner mig jävligt aggresiv...
Måndagar kan vara en riktigt dålig start på veckan.
Ge mig klarhet!

What's hot & what's not

Behålla eller ta bort, det är frågan? Jag håller på att gå igenom sortimentet på daisymae.se för att rensa bort sådant som inte säljer eller som inte känns hot längre.



Snart får jag bilderna från fotningen i Sundsvall också, så en massa nyheter dyker upp på sidan nu i vår.
 

Nude

Det står en naken dam i mitt syrum


och jag har ytterligare en naken dam i delar i en stor påse, lite bisarrt...


Hoppas de inte går i sömnen...

I behov av en tyllkjol?

Har en helt ny/oanvänd rosa tyllunderkjol ute till försäljning på Tradera just nu.
Missa inte chansen! Kjolen passar dig som har storlek M-L.


www.tikitiki.se

Om du är i behov av en kista eller kanske en tikigrill så är det Johnny du ska kontakta.
Han fixar även schyssta grejjer på beställning.
www.tikitiki.se


 


Bloggdesign

Kolla in Emelies nya blogg, såå snygg design. Bara älskar det lila!
Ny fin header har hon oxå =)




Later

Smoothies

Igår köpte jag en ny fin smoothiebok


och till frukost blev det blåbär och banansmoothi




 

Vek och blek

Igår kväll blev jag sjuk, bara sådär helt plötsligt. Idag mår jag sissodär men jag är på jobbet iallafall. Har grymt ont i kroppen, huvud och hals och detta toppar jag med lite feber ;)
Imorse vaknade jag upp och möttes av strålande sol *underbart* vilket jag tror att hela Sveriges befolkning behöver just nu. Fan vad livet blir lättare bara solen lyser över oss.






Sent en natt (läs kväll)

Trötta ögon, magen full av godis, armarna värker av träningsvärk från snöskottningen, dålig musik, jobbar sent, oklarheter, nya uppdrag?, varm, dåsig, kolsyra, ide'er, sms:ar, tankar, gäspar, stirrar trött mot dataskärmen. Godnatt


Varning för ras

I går när jag kom hem så möttes jag av det här:








Det var bara för mig att börja skotta snö. Fy farao vad jobbigt säger jag bara...

Live and Jive 27/2

Live & Jive var toppen, är verkligen glad att vi kom iväg dit i år (tack Tobbe för att du övertalade mig). Jag har legat på latsidan alldeles för länge nu, förra året var jag bara på två tillställningar vingåkraträffen och power meet, men i år ska det bli mer. Längtar redan till Ballroom Rumble #8 den 1 maj, då blir det crussing med likbilen på dagen och fest i Nyköping på kvällen, kan det bli bättre?!! Hoppas att brudarna också är på =)

Här kommer en bild från helgen, vi blev dessutom intervjuvade av Katrineholms kurriren (som vi brukar bli när vi är på L&J) och artikeln hittar ni här.  Fler bilder från kvällen hittar ni på Klaras blogg. 


Bild: Katrineholms kuriren