Årets första åktur

Idag körde vi ut likbilen ur garaget och tvättade av den. Sen bar det av det macken där vi tankade, kollade oljan och luften i däcken. Om det inte regnar imorgon så blir det första maj cruising i Norrköping.









Badrumsrenovering



Denna vecka har hantverkaren kaklat och fogat. Det blev superbra, det ska dock torkas av x antal gånger till innan det är klart.


Per har ägnat förmiddagen åt att rolla på tätskikt på golvet.





Skönt att vi börjar närma oss slutet =)

Hjälp mig välja



Idag tänkte jag att jag skulle sy De luxeklänningen i en ny färg, svårt bara att välja vilken. Eller ska jag sy den i  tre nya färger, vad tycker ni?








Dessa färger finns den att köpa i idag:

   

Det var så det började!

Idag blev jag påmind om hur mitt intresse för likbilar egentligen startade. Bilden säger väl allt:


Dogs

Idag var de här sorkarna och hälsade på på mitt jobb ;)

Nya bikinis

Idag har jag köpt två nya bikinis från Twilfit. Jag har svårt att hitta bikinis som sitter bra och som dessutom är snygga, så jag är jättenöjd över att jag hittade dessa.






Lava Lastbil bara förstör



Kategori:

Pappersarbete

Sorry för dålig uppdatering, jag har haft fullt upp med en massa pappersarbete. I onsdags kväll började jag och mamma att förbereda inför deklarationen. Det är många siffror som skall räknas ut och fyllas i blanketten innan man kan skicka in deklarationen som företagare. Vi ska göra det sista på söndag.



I går påbörjade jag arbetet med att inventera hela butiken på jobbet. Jag blev nyss klar. Det blev 12 A4papper.


Nu är jag sådär lagom eftermiddagstrött och skulle gärna sova i ett par timmar.

Later

Svart

Inte lika sugen på svart hår, men det var rätt snyggt då:













Rött

Jag blir så sugen på rött hår när jag ser dessa bilder:


























Onsdagen den 27april

Idag går det inte i många knop här hemma. Jag hade fruktansvärd migrän i gårkväll och jag är rädd för att den kommer tillbaka om jag grejjar för mycket, känner att den ligger och lurar i bakgrunden. Passar på att ta det lugnt i soffan, dricker varm choklad och eldar i brasan.

Badrumsrenovering- kakel

Idag har det kaklats i nya badrummet och det kommer bli så lovely när det är klart.







Skogspromenad

Idag har de två latmaskarna Malin och Lava släpat sig ut på en 30minuters lång skogspromenad. Det ni. Skogen var varm och doftade starkt av vitsippor.




Ser ni ponnyn till vänster i bild. Jag älskar ponnys, vilken lycka.



En titt i verktygslådan

Nu har jag rensat och gjort fint i verktygslådan. Verktygslådan är verkligen en skräpsamlare där all möjlig skit hamnar. Hur många skruvar kan man egentligen behöva?



Var sak har lagts på sin plats


Blandad skrot hamnade i en liten, liten kartong vid sidan om

Detta klassas numera som skräp och hamnar i återvinning/soporna.

Projekt slutfört.

Tankar om dagen

Idag var tanken att jag skulle sy och vara produktiv hela dagen, men det går segt. Är så förbannat trött! Vore det inte för att hantverkaren är här så skulle jag ligga i sängen och sova sött. Idag kaklas det förresten i badrummet, ska bli himla spännande att få se hur det blir sen.

Tre knas

Lava, Bella och Foxy har hållt ställningarna i hundgården i helgen:





Måla om uteplatsen del 2

Nu är uteplatsen färdigmålad. Jag har inte vant mig än vid den starka blå färgen, det är sån himla kontrast mot innan. Fint och fräscht blev det iallafall:





Häck

Nu har vi äntligen häck ut mot gatan. Den är inte hög och tät, men den finns där och om några år är den förhoppningsvis jättefin. Det är en syrenhäck i lila idagsläget och vita syrener ska planteras mellan de lila inom kort.



Måla om uteplatsen del 1

Vår fula uteplats kan nog bli rätt fin om den rustas upp lite och det är precis vad vi sysselsatte oss med igår. Den har fungerat som vedförvaring i alldeles för många år, vilket inte var så snyggt eller praktiskt.
Vi spolade av alla brädor med högtryckstvätten och skrubbade sen med målartvätt. Både smuts och färg försvann. Det vita är målat och idag ska vi måla resten.







Bilder från gårdagen











Påsk

Idag blir det en heldag hos mina föräldrar på landet. Hoppas på att hitta ett soligt ställe i lä så jag kan sola. Min kropp behöver sol. Nej nu är det dags att göra sig i ordning och sedan åka.

Hoppas ni får en bra dag!


Långfredag


Idag har vi fått massor gjort här hemma. Vi har bla städat hela huset.
Nu har vi gjort oss i ordning och väntar besök, för ikväll blir det grillning, godis och alkohol.

Hoppas ni får en trevlig påskhelg!

Yves Saint Laurent


 

Yves Saint Laurent ringen kan inte riktigt försvinna från näthinnan. Jag har drömt om den och ägnat många fina tankar åt den de senaste månaderna. Det var kärlek vid första ögonkastet helt enkelt. Måste ha en! Jag vill allra helst ha den i svart/guld tror jag, men den verkar slutsåld? Den finns i mörk blålila/guld och i svart/silver dock. Måste köpa en.
Kategori:

Converse



Jag är på jakt efter ett par korallfärgade/hallonrödrosa converse, men lyckas inte hitta några. Någon som vet om det finns att köpa och i så fall var???
Kategori:

Skärtorsdag

Idag jobbar jag i butiken, det är min enda jobbdag denna vecka. Påskhelgen med alla lediga dagar kommer perfekt då jag har massor att sy. Jag har långledigt från imorgon fredag till och med nästa onsdag vilket ska bli underbart skönt. Hoppas det fina vädret håller i sig under dessa dagar.





Badrumsrenovering

Nu är taken klar i båda badrummen och golvet är flytspacklat (dock inte helt klar än). Trumman är på plats till röret som går in i datarummet, jag har spacklat men den ska slipas och målas innan den är klar. 







Jumpsuit





Denna fina jumpsuit klickade jag hem förra veckan, den är nedsatt från 299kr till 149kr på hm.se
Kategori:

Bruna skor






Jag har köpt tre par nya skor denna vecka, alla i brunt. Sandalerna är från La Redoute och kängorna från Nilson.

Kategori:

Shoppingdag

I måndags var Linda och jag i Stockholm och shoppade. Fokus låg på att hitta en helt ny jobbgarderob till Linda som börjar på sitt nya jobb den 2maj. Inköpslistan var lång och vi hann inte med allt, men några bra grejjer inhandlades allt. Jag köpte bla en tröja, nagellack, eazy cover från make up store och macarons.





Rapport från jakttornet



I söndags åkte jag med Per till skogen för att spana efter vildsvin. Vi satt i jakttornet i några timmar och lyssnade på fågelkvitter och såg solen dra sig tillbaka bakom trädtopparna, men några grisar såg vi tyvärr aldrig.

Ny blus

Sydde en blus i början av året och idag premiäranväder jag den. Gillar den och det kan hända att den finns att köpa i Tiger Ann kollektionen framöver.





Nytt i webbutiken



Nu finns klänningen med elefanter att köpa på daisymae.se. Klänningen finns i två olika färgalternativ och endast i begränsat antal.  Köp den här

The midsummer dress





Nu finns klänningen äntligen att köpa i Lindex webbshopp! Jag har redan lagt min order för att försäkra mig om att bli ägare av ett exemplar. Hoppas att den är lika fin i verkligheten.
Kategori:

Annorlunda påskris


I år pyntar jag påskriset på ett nytt sätt. Stick ner exempelvis björkkvistar i en stabil kruka fylld med lätt packad jord. Knyt rosetter av färgglatt sidenband och pynta sedan riset med dessa. Lättast är att sy dit dem tycker jag.

Däckbyte




I dag är det dags för däckbyte för alla oss som kör med dubbade vinterdäck. I morgon är det förbud mot att köra dubbat. Vi försökte byta däcken på min bil igår kväll, men högerframdäck satt stenhårt och vi fick inte loss det. Vi gav upp. Nu har vi samlat ny kraft till denna anstängning och ikväll gör vi ett nytt försök.

Badrumsrenovering

Hantverkarna har jobbat med badrummet i en vecka nu om man räknar med idag.


I förrgår kom taket på plats. Det blev vitlaserad panel. Vet inte om det kallas panel när det sitter i taket, men det är okej vi kallar det för det ändå.


I går sattes skivor upp på alla väggarna och det fixades hål för avlopp och fläkt.


Taket i badrummet på bottenplan måste sänkas då rören till nya badrummet ska dras under golvet, dvs i taket i det andra badrummet. Det nya badrummet på övervåningen ligger till delar över detta badrum.


Röret som leder till duschen dras från badrummet på bottenplan och in i rummet brevid. Det ska byggas en trumma över röret sen så att det inte syns.


Vi packade upp spegelskåpet igår, det är fint, men gigantiskt. Det är inte komplett på bilden, spegeldörrarna och hyllplanen är som ni ser inte monterade.

Så snyggt!


Kategori:

Blommigt





Sydde en blommig klänning till en kund nyligen. Vad tycker ni, borde jag sy upp några fler blommiga klänningar och kjolar och sälja i webbshoppen? (Eller är det bara prickar som gäller?)

Kommod och spegelskåp




Igår var vi och hämtade ut vår kommod med porslinshandfat och tillhörande spegelskåp. Den största av kartongerna innehåller spegelskåpet och det är gigantiskt. Skåpet är 120cm brett, 60cm högt och 30cm djupt. Vi har varit så fokuserade på att vi ska ha en 120cm kommod och nu köpte vi ett set med både kommod och spegel och vi tänkte väl inte riktigt på spegelns mått. Vi måste helt enkelt tänka om lite i möbleringen i badrummet för att få det att funka. Nu ser skissen ut så som jag ville ha det från början och det kommer bli supersnyggt.
Att hitta handfat, kommod och spegelskåp är det som har varit absolut svårast hittills i badrumsrenoveringen. Vi vill bestämt ha ett handfat i porslin och det är inte det lättaste att hitta när kommoden är så pass stor. Vi hittade tillslut ett i Scanbads sortiment.
Badrummet är nu reglat, isolerat och plastat och elektikern är nästan klar med elen. Idag byggs det innertak och rörmokaren ska komma förbi och förhoppningsvis börja dra rören.
Det värsta med renoveringen är att det är kaos hemma, stökigt och smutsigt. Måste dessutom kliva upp en timme tidigare än vanligt då hantverkarna dyker upp vid sju, men det kan jag leva med. Det är bara så skönt att vi är påväg i rätt riktning nu.
Ska bli kul att se hur mycket de fått gjort idag =)

Vintrig färgskala

Min garderob behöver helt klart uppdateras. Alla plaggen är i en mörk och vintrig färgskala. Nu vill jag ha plagg i korall, solgul, klarblått, rosa och blommigt.

Trist, eller hur?


Lite mer såhär vore trevligt:










Bild: gary pepper





Kategori:

Bikini

Snart är bad och solsäsongen här och då gäller det att vara förberedd. Jag klickade hem en turkos bikini och en röd bikiniöverdel från hm förra veckan. Hoppas de sitter bra. 





Kategori:

Jippi!

Idag börjar äntligen den efterlängtade badrumsrenoveringen!
Detta "rum" som idag knappt har väggar eller golv, ska förvandlas till ett stort fint badrum:


Man skymtar delar av halva rummet på bilden ova.

Daisy Mae design i expressen Leva & Bo

I förra veckans Leva & Bo var det ett repotage från Elin, Joakim och Ruts hem och deras fina hall. Med på bild nr4  är klänningen Ida från Daisy Mae design. Kolla på bilderna här 

Fancy Friday

En av de utställare på Nkpg style som jag gillade bäst är Fancy Friday som gör handgjorda smycken helt i min smak. Enkla smycken med karraktär. Vi får väl se om jag gör en beställning tills det är dags att fota Tiger Ann kollektionen, eller om jag ska satsa på att göra smyckena själv? Det tål att tänkas på.




En dag med syrran

Idag har jag hängt med lillasyster. Vi var förbi Nkpg Style på fömiddagen. Tråkigt att de inte annonserat bättre så man visste om det i tid för att kunna sälja där, men jag får helt enkelt satsa på att sälja min design där vid nästa tillfälle. Det var bra blandning på försäljarna, vissa sålde vintagekläder och skor, vissa nytt och andra hade rensat ur garderoben på inte längre så roliga kläder. Tycker det var riktigt bra för att vara första gången de annordnade detta och jag hoppas det blir fler gånger.






Efteråt åkte vi till Hagebycentrum och fikade och shoppade.


Sov som en stock när jag kom hem och sen har jag grejjat här hemma. Har bakat jordnötskakor och planterat penseer. Nu ska jag sy och lyssna på musik.

Hoppas ni får en bra lördagkväll!

Typiskt

Usch och fy för spänningshuvudvärk som inte ger sig. Helst på en fredag när man har ordrar i massor att sy =(