Skapa inlägg

God morgon!
Sitter här och dricker mitt te och försöker skapa ett inlägg här på bloggen. Har noll kreativitet till bloggen just nu, vilket känns lite tråkigt. Har inte så mycket mer att tillägga just nu. 

Vecka 12

Denna vecka har det verkligen varit vår i luften. Det har varit 14grader varmt som mest, men tyvärr så har det varit riktigt hårda vindar hela veckan. Snön är nästan borta, den ligger kvar på få ställen där solen inte når fram.
Tog en dålig bild på de första vårblommorna  jag sett i år:

 

I onsdags levererade jag halva ordern till Ringarums församling. Jag syr dräkterna till deras påskspel.
Här är två varianter av soldater:

Vårvädret har fört med sig en massa smältvatten. Det har varit en jätte översvämning nedanför vår gata denna vecka. Under vattenmassorna döljer sig en väg och gångbana.


Vi har beställt kakel till badrummet:


Det har varit en intensiv vecka och jag känner på mig att det kommer hålla i sig hela våren eftersom vi har så många projekt att styra upp.

Grön/turkos

Såhär fina blev byxorna till Ozzy 9månader. Fina färger nu till våren.TrådLisa

Trådrullarna var helt säkert mindre på 70-talet för dagens trådrullar får inte riktigt plats i TrådLisorna. De är för höga. Skippar man locken fungerar det dock ändå:
Inga planer


Idag har jag inget inplanerat förutom att jobba mellan 11 & 18. Vi får se vad dagen har att bjuda på för äventyr helt enkelt.

Andra traderaköp

Har köpt några andra trevliga prylar på tradera den sista tiden. Ibland kan man fynda och ibland kan det bli dyrt, men det gör inget när det är något som man verkligen, verkligen vill ha.

Gult retrotäcke. Har inte fått hem det än men jag hoppas det är i så fint skick som det ser ut. Dyr affär som jag förhoppningsvis blir riktigt nöjd med.


Tråd Lisa- trådrullshållare två st. Fynd. Har inte fått hem dem än heller.


Landskapsduken var ett billigt fynd och den piggar numera upp vårt köksbord.


En lyckad kväll

Har just haft span på Tradera då en auktion jag ville vinna precis avslutades. Jag är målmedveten i mina traderaköp så självklart vann jag auktionen. Visst är den fin, den citrongula brödlådan från NilsJohan:

Dior 2011

Me like

Gjort är gjort och går inte att göra bättre

Shit vad fort dagarna går! Skönt att det är fredag och att en ledig helg ligger framför mig.
Denna vecka har varit rätt kaotisk, jag har fått vansinnigt mycket gjort och ligger inte längre efter med något. Alla ordrar som kom in i slutet av februari är skickade och de nya ordrarna är påbörjade. Jag har även sytt 5st plagg som ska skickas till sammyrose.blogg.se för fotning. (det funkar som vanligt inte att länka...) Jenny Brandt är grymt duktig på det hon gör och jag älskar hennes stil. Ska sy en massa fler plagg som ska skickas till henne för fotning, men jag får ta lite i taget för att hinna med. Jag har ett tiotal olika nya barnklänningar på g och jag visar er så fort de är fotade =)

Dessa tyger ska bli barnklänningar.

Skönt att det är tisdag

Härligt med tisdag efter som att det betyder att jag jobbar hemma. Solen skiner och fyller hela syrummet med ett uppmuntrande och energigivande ljussken. Jag har sytt klart en beställd klänning nu på morgonen, "Graveyard rock" i vitt. Nu är det dags att börja med nästa order.


Bild från en fotning på Allers förlag
Foto: Tks
Modell: Linda
Klänning: Daisy Mae design

Trädgårdsmöbeldrömmar

På min blivande förstukvist/altan som vi ska bygga i början av sommaren vill jag till nästa sommar ha trädgårdsmöbler från Grythyttan. Det är sommarminnen från förr det. Lackad ek vill jag ha.

Att lägga ner sin själ i sitt arbete

Det har blivit lite glest med blogginläggen den senaste tiden och det beror främst på att jag jobbar och jobbar. Har fått fler beställningar än någonsin den senaste månaden och det är underbart. Det gäller dock att vara fokuserad och älska det man gör, annars skulle det aldrig fungera att kombinera två jobb. Jag säger ofta ifrån till nöjen pga arbete, men jag älskar ju att sy och sysslar hellre med det. Sen är det viktigt att hitta balansen mellan arbete och vila. Att slita ut sig lönar sig inte och utan vila blir arbetet inte bra utfört. Viktigt för att veksamheten skall fungera är förutom att lägga ner i stort sett all sin lediga tid att man vet vad man ska prioritera att göra först. Fixar man inte dessa två saker kan man lika gärna lägga ner företagandet och ägna sig åt det vanliga livet. I dagens läge ploppar det upp företag hej vilt, alla tycks vilja satsa, men jag tror inte folk vet hur mycket som faktiskt krävs av en som företagare. Det är ingen dans på rosor som man kan ägna sig åt när man känner för det, det gäller att leverera om man ska vara en bra företagare. Det krävs även tålamod, vilket jag är tacksam över att jag är och varit utrustad med de senaste 10åren. Min dröm är att kunna bli företagare på heltid och det är vad jag jobbar mot och drömmer om just nu =)

         

Vinnaren

Igår drog jag vinnaren i tävlingen jag hade hos Angelica. Grattis Micha- mamma till Leah

Micha valde klänningen Linnea:

Soliga söndag

Denna morgon har jag sytt lite och spelat "Spring för livet" om och om och om igen, älskar den. Nu är det dags att göra sig i ordning och sen åka till Bauhaus och K-rauta. Vi ska beställa en komod, köpa en toalett och kolla på krokar mm till badrummet. Om allt går enligt planerna så börjar renoveringen i veckan som kommer =)

Hoppas ni får en skön söndag!

Sista dagen att tävla

Idag är sista dagen att vara med att tävla om en fin klänning eller mjukisbyxa från Daisy Mae design. Tävlar gör du HÄR

Cerise

Är sugen på denna cerisa Adidaströja nu till våren. Eller om man ska ha en utan luva kanske...


Bild: Nelly
Kategori:

Uppe med tuppen för att hinna med

God morgon!
Sitter framför datorn och dricker mitt bästa frukostte, "Lyckliga stunder" heter det för den som vill testa. Går igenom dagens "att göra lista" för att inget skall glömmas bort. Jag har så galet mycket att stå i nu för tiden och då krävs bra planering om man inte ska stressa ihjäl sig. I dag står detta på schemat:

- Ringa hantverkaren
- Förbereda några saker inför besök hos kund
- Till kund och visa tygprover
- Till tygaffären och inhandla material
- Tvätta
- Städa
- Sy
- Avkopplande bad


Hoppas ni får en bra produktiv dag!

Mor och dotter

I år kommer jag att sy upp plagg som passar mor och dotter, så man kan matcha. Här har vi klänningen "De luxe" i rött.


Den lilla klänningen är ny och ser ut såhär i närbild:

Brödet

Brödet blev riktigt, riktigt bra. En lätt fralla med lite frasigt skal. Snygg blev den oxå. Bra bröd.

Min bästa deg någonsin

Idag har jag haft fullt upp. Började dagen med ett möte med rörmokaren som ska renovera vårt badrum kl 08,00 i morse (brukar sova så dags så det var ett elände att kliva upp kl 07,15). Därefter åkte jag in till tandläkaren i Norrköping och lagade ett hål. Nu behöver jag förhoppningsvis inte besöka dem förrän om ett år *glädjeskutt*.
Sen bar det av till mataffären för att handla några ingredienser till middagen och dagens brödbak. Testar ett nytt brödrecept idag och degen är fantastisk, går inte beskriva med ord, men jag har aldrig varit med om en så fantastisk deg tidigare hur bra som helst båda att göra och arbeta med, fantastiskt. Nu står bröden på jäsning i 2h. Ska bli spännande och se hur de blir och smakar. Här är degen lite tidigare idag när den vilade i en oljad plastbytta med lock i 45minuter: