Företagsplaner

Efter en helt okreativ sommar, då jag knappt producerat något tar jag nu nya tag. I veckan gick jag igenom alla mina mösnterpärmar och upptäckte att jag har mängder av mönster som jag aldrig sytt nått av (så ni kan vänta er en massa nya plagg i nya modeller på hemsidan framöver). Åtta pärmar blev det efter att jag kaserat en del.



Idag har jag påbörjat projektet att gå igenom och rita om alla skisser jag har samlade i mappar både här och där (men som jag typ aldrig tittar på då de ligger i skymundan i nått skåp eller så). En stor mängd är bara skräp och de kaseras, men det finns många bra skisser oxå. Samlar dessa i en blå pärm som de ovan, fint insatta i plastfickor.
Lägger inte ner nått stort jobb på skisserna utan det blir enkla teckningar med beskrivande text.



Mitt mål med företaget för hösten/vintern är att designa och sy upp en mängd nya plagg i nya modeller, mönster och färger. Fler klänningar, kjolar och överdelar blir det och självklart  en massa prickigt, rutigt och blommigt.
Hör gärna av er med önskemål på vad jag kan sy upp om ni har några sådana =)

Fanny Mae

Nu ligger de första bilderna på min nya modell Fanny Mae uppe på daisymae.se. Älskar mystiken och de gamla tidernas filmstjärneglamour hon utstrålar, för att inte glömma hennes positiva, glada personlighet. Visst är det underbart med människor som inspirerar!
Fler bilder hittar ni här i kategorin klänningar (funkar inte att länka rätt)

Darling






Darling, köp kjolen här


Magasin



Idag stör jag mig på dagens alla tidningar riktade till modeintresserade tjejer. Värdelöst skräp är vad det är! Tråkiga modebilder med fula kläder. Jag finner ingen inspiration alls i dessa tidskrifter längre och inte finns det något att läsa i dem heller. Style by, Elin Klings tidning fick mig att ge upp för några månader sedan, tidningen inleddes nämligen med nio uppslag reklam! (om jag inte minns fel.) Chic är en av få tidningar som jag anser fortfarande håller måttet, billig är den dessutom.

Det tråkiga med detta i-landsproblem är att jag vill ju läsa sådana här tidningar, jag vill se fina bilder med snygga kläder och se och läsa om detta, men syftet är ju att inspireras.
Det var skillnad förr. Prenumererade på Elle när jag var runt 17-22år och då rev jag ut sida efter sida och tapetserade väggarna i mitt rum med alla vackra bilder. Detta händer i stort sett aldrig numera. Vet inte om det kanske beror på att modet blir allt med slätstruket? Samtidigt känns det som en total motsats till dagens alla underbara pojkar och flickor där ute i världen som faktiskt kan klä sig och gör det på ett fantastiskt inspirerande och kreativt sett. Tänker på människor man hittar exempelvis lookbook och i få utvalda bloggar.


Vilka modemagasin tycker ni är läsvärda?

Fredag


                                                          
Det bästa med fredagar är att Stil sänds mellan 10-11 i P1 med Susanne Ljung (som har en fantastisk berättarröst). Idag handlade programet om Juliette Greco. Lyssna på programmet här

Sängliggandes


Denna eftermiddag/kväll har jag tillbringat i sängen med tidernas värsta migrän. Inte kul. Är riktigt trött på att vara sjuk nu.

På bättringsväg

God morgon!
Är fortfarande hemma från jobbet. Huvudet värker, jag snörvlar och hostar, men jag mår lite bättre idag. Imorgon ska jag äntligen jobba igen, blir så fruktansvärt less på att gå hemma och inte orka göra nått.


Bild: we heart it

Måndagen den 19/9


                                  

Sitter hemma å snorar och knaprar hals- och värktabletter, har åkt på en riktig dunderförkylning. Eldar i kaminen så det är varmt och skönt här hemma iallafall. Det är så fruktansvärt tråkigt att vara sjuk, ingen ork till nått.
Har ägnat förmiddagen åt att läsa diverse bloggar och beställt två kuddfodral från HM home. Hoppas de är lika fina i verkligheten.



Smaragdgrön

Är på jakt efter ett smaragdgrönt tyg till en klänning och det finns väl helt okej nyanser att få tag på, men jag är kräsen och vill gärna att tyget ska vara stretchigt. Detta tycks vara omöjligt att hitta. Jakten fortsätter...

Nu

Hemkommen från Dalarna. Trött.

Nu är det höst

Imorse påväg till jobbet, regn bara regn;







Himlen

Jag älskar att fota himlen, helst när jag kör bil. Fotar med mobilen så det blir inga bra bilder. Tanken är väl att det ska bli nån slags bild till bloggen med dagens väder eller nått liknande, men lägger sällan upp bilden sen. Har ni nån liknande knäppgrejj för er?







































Ego

Jag är lite rolig jag. När jag hittar en fantastisk blogg eller sida på internet som får mig att bli galet inspirerad och glad så tänker jag alltid att detta måste jag blogga om. Men sen ångrar jag mig och behåller godbiten för mig själv. Då känns det som att sidan bara är för mina ögon och att ingen annan kan se den eller ens vet om den. Underbart!



Igår

Igår hade vi en fantastiskt bra dag Per, jag & Lava. Vi började dagen med att åka ut till landet. (mina föräldrars lantställe).


Hade tänkt ta lite bilder där ute, men det glömde jag helt bort. Vi fikade med mor, far och syster som var där å klippte gräs och grejjade. 

Efter det åkte vi hem och åt middag; stuvad potatis och blomkål och stekt fläsk till det. Det var nog det godaste jag ätit! Gudars skymning vad god den enklaste mat kan vara. Sen sov jag å Lava middag på soffan.

På eftermiddagen åkte vi till Pers  jaktmark för att plocka svamp och ta en fika i solen vid jaktstugan. Vi hittade precis lagom mycket svamp. Trattkantarellerna har börjat växa till sig nu =)











Måndagen den 5 september

Idag är jag på riktigt bra humör! Passar därför på att möblera om och städa hela butiken. Förändringen blir grym ;)
Skönt att ha lite energi och skaparlust. Har jobbat här i över tre år nu och då blir man lätt lite blind och det är svårt att se butiken ur nya ögon.

Idag har jag på mig min nya skjorta från hm. Gillarn.
Kategori:

Allting börjar hemifrån

I kväll kom jag hem till ett mörkt hus.

Tillbakablick på augusti

Tömde mobilen på bilder nyss och hittade endel roligt från augusti:


Per och jag firade 5år tillsammans och besökte Manesa där vi drack goda drinkar. Tyvärr var maten jätteäcklig.



Jag sydde en klänning och tre flugor i lila velour till Fanny Mae and the dynamite believers.



Hittade den näst intill perfekt kappan, men den ska ju vara svart!!!



På augustifestivalen hängde vi på Pappa grappapizzerian med Linda och Olof och åt en massa gott.




Därefter gick vi vidare till Manesa för bästa drinkarna


tompa å snigel kom förbi.


Åkte förbi Loddby, där vi bodde innan


Vårt gamla hus. Hela gården är helt igenväxt, det ser fruktansvärt ut.


Här skymtar syrummet. Har knappt varit där inne på hela sommaren. Snälla ge mig ny inspiration!


Såg två luftballonger en kväll när jag åkte hem från jobbet. Lite lattjo. Skitdålig bild dock...


Förra helgen var vi på kalas hos syrran som bjöd på dessa goda.




I helgen hann vi med ett sista besök för året på Smultronstället







September



härifrån

Dagens köp

Jag har väldigt svårt att hitta kläder som jag gillar just nu, men idag köpte jag denna fina skjorta. Älskar rutiga skjortor. Fina färger var det på denna oxå.


skjorta hm 199kr

Kategori:

Åhh, lycka!

Idag är jag lite extra lycklig (mitt i all tristess). Jag har nämligen köpt mig en alldeles ny och fin Husqvarnasymaskin! Jippi!!! Åhh vilken glädje.
Sitter å tråkar på jobbet nu, men sen ska det minsann hem och sys. Längtar!